Kowalskin ensiesiintyminen

Paikkakunnan  luonnontieteellinen museo järjesti eläinpäivän. Huomasin, että sinne oli tulossa monenlaisia eläimiä mutta ei yhtään papukaijaa. Hetken mielijohteesta otin yhteyttä ja tarjosin meidän lintujamme – olisihan kyseessä loistava tilaisuus viedä Kowalski ensi kertaa näytteille ja vielä ihan kodin lähettyville! Meidät otettiin ilomielin vastaan, ja paikallislehti teki jopa näyttävän artikkelin meistä. Moni kävijä ihasteli lintuja ja sanoi tulleensa ihan lehtijutun perusteella. Joillekin nämä meidän lintumme olivat ensimmäinen kontakti papukaijoihin. 20160305_102830

Onneksi saimme lintuhäkit hieman korkeammalle kaapin päälle. Yllätyksekseni Möhry pelkäsi enemmän kuin Kowalski! Kävijöitä oli kuulemma tuhannen tienoilla ja pikkulapsia oli paljon, joten ei liene ihme, että se välillä vähän läähätti. Ei Kowalskikaan liikkunut mutta loppupuolella uskalsi sentään maistaa kiiviä. Edes banaani ei kelvannut Möhrylle. Jos Möhryn lempi-ihminen olisi ollut paikalla, olisimme voineet harkita valjaita, koska se olisi päässyt sen verran korkealle, mutta olen itse niin lyhyt, etten edes harkinnut. Kokemus oli kaiken kaikkiaan jopa lintujen mielestä siedettävä, koska ne eivät kotona olleet mitenkään uuvuksissa. Uskallamme siis lähteä toistekin tapahtumiin. Toivottavasti vuoden päästä Kowalskin saa valjaisiin!

20160305_093349

Kowalski edelleen jaksaa käydä katsomassa meitä olohuoneessa. Käytäntö alkaa vakiintua: Möhry lentää ensin olohuoneeseen ja alkaa hyvin voimakkaasti suostutella eli kutsua Kowalskia perässään. Kowalski ensin huutelee vastauksia, sitten hiljenee ja lopulta räpistelee kahden pyrstösulkansa voimin sohvalle. Yhdessä on sitten kiva ihmetellä tv-ohjelmia!

20160301_11261120160223_091154

Lintuhuoneen ulkopuolella Kowalski siis tulee mieluusti kädelle ja siitä orrelle. Näin pystyin toteuttamaan haaveeni ja sain molemmat linnut olalleni! Tunne oli melkoisen mahtava! Lisää näitä harjoituksia….

20160210_193100

Tässä sitä matkataan kädellä kohti ortta tai lintuhuonetta. Välillä pitää viedä Vihermies takaisin lintuhuoneeseen, jos se on jo monta kertaa törmäillyt huonekaluihin.

20160129_192423

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s