Anna suukko!

Eräänä päivänä Kowalski oli häkissään ja Möhry kiipeili ulkopuolella. Yhtäkkiä Möhry keksi irrallisen pidikkeen ja alkoi maistella sitä. Kowalski seurasi tätä toimintaa aikansa ja ilmeisesti se näytti sen verran houkuttelevalta, että se tunki mukaan. Möhry jatkoi tyynesti, ja siinä sitä sitten molemmat maistelivat ja tutkivat tätä ihmeellistä asiaa. 20150717_184352

Kenties jommankumman kieli koski toisen kieltä – yhtäkkiä leikki joka tapauksessa muuttuikin intensiiviseksi kielten tanssiksi, kun molemmat makustelivat toinen toistaan. Välillä Kowalski vetäytyi syrjään, mutta Möhry meni heti perässä. Samaan tapaanhan Möhry tutustui Ediin, mutta silloin tilanne tuntui ehkä liian jännittävältä, koska se lensi pois. Tällä kertaa Möhry oli enemmänkin primus motor ja Kowalski seurasi perässä.

Suukottelua on esiintynyt myöhemminkin ja joka tapauksessa lintujen välit ovat lähentyneet. Tosin jos tarjolla on siemeniä, Möhry pidättää itsellään oikeuden syödä ensin!

20150717_18383120150721_123726

Tässä liikkuvassa kuvassa näkyy, miten Kowalski tulee aina lähelle, kun saavun huoneeseen. Se tietää jo, että herkkuja on luvassa ja tulee valmiusasemiin! On hienoa seurata, miten se tulee aina vain lähemmäs. Joskus tuntuu siltä, että se harkitsee jopa luokseni lentämistä, muttei uskalla, kun ei tiedä, mihin voisi laskeutua!!

KOULUTUSNURKKA

Target-keppi

Ajattelin ruveta silloin tällöin kertomaan, miten koulutan lintuja sekä miten etenemme. Kowalskin kanssa olemme varsin hyvin edenneet target-kepin suhteen. Aluksi laitoin kepin häkin päälle, jotta se sai tutustua siihen. Sitten totutin sen naksuttimen ääneen ja seuraavaksi aloin naksuttaa aina sen syödessä herkkua. Kowalski oli ihan luonnostaan kiinnostunut targetin pallosta, joten oli helppo opettaa se koskettamaan sitä. Tosin sen ahneus näkyy siinä, että se ensin luuli palloa herkuksi, minkä seurauksena se edelleen ottaa sen kokonaan suuhunsa sen sijaan, että se vain nokalla kevyesti koskisi…Samapa tuo, reaktio on tärkein! Möhryn mielestä pallo on erittäin vaarallinen ja jos keppi tulee sen lähelle, se alkaa murista.

Kowalski tulee mukavasti targetin perässä häkin päältä toiselle. Kokeilin targetia myös kädelle tulemisen opettamiseksi, mutta etenin liian nopeasti. Tällä hetkellä siedätän kättä siten, että kun syötän sille herkkuja, pidän kättä esillä sen verran lähellä, ettei se kuitenkaan lähde karkuun. Ei siis kovin lähellä! Kun se sietää käden ihan kiinni itsessään, voin ottaa taas targetin esille tässä asiassa. Saan yhden kerran per herkku koskea joko sen rintaa tai jalkaa eli ei käsi nyt ihan kauhea asia ole.

Irti

Möhrylle aloin opettaa irti-käskyä. Ainakin näin alussa se on hyvin helppoa: annan Möhrylle jonkin esineen, ja sehän ottaakin mieluusti mitä tahansa suuhun. Kun se toteaa, ettei  kyse ollutkaan siemenistä, se pudottaa esineen. Siihen vain käsky (“Irti”) ja siemeniä perään! Aika sitten näyttää, miten hyvin se tämän oppii. Toistoja, toistoja, toistoja!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s