Silmänruokaa

20150612_173221On mahdotonta kuvailla sitä onnea ja iloa, mitä tunnemme näitä kahta lintua seuratessamme! Paitsi että ne ovat kauniita, ne ovat myös fiksuja, persoonallisia ja hauskoja. Kowalski ottaa pieniä askeleita kohti kesyyntymistä ja on valtavan hienoa syöttää sitä aivan läheltä ja katsella sen tummia silmiä, jotka vastavuoroisesti tarkkailevat syöttäjää. Koska Möhry on jo opettanut meille avojen kieltä, osaamme tietysti sanoa, milloin Kowalski on rento ja milloin se on hermostunut. Kun se alkaa olla yhä useammin vierellä rentona, saa kesyttäjä palkkansa!

20150612_173224

Välillä tulee takaiskuja, mutta eihän niille mitään voi. Esimerkiksi lintuhuoneen uudelleen sisustaminen pojan poismuuton vuoksi aiheutti jonkin verran molemmissa linnuissa stressiä, ja se näkyi esimerkiksi siten, että Kowalski ei hetkeen tullut kovinkaan lähelle, korkeintaan nappasi herkun mahdollisimman kaukaa ja perääntyi sitten. Nyt tilanne on rauhoittunut ja samoin linnut. Kowalskia saa herkun syöttämisen yhteydessä kerran silittää rinnasta tai koskea varpaisiin, mutta sen enempää se ei ainakaan vielä siedä. 20150613_154738

Linnuista on tietysti valtavasti seuraa toisilleen ja ne kommunikoivat jatkuvasti. Möhry ei ole enää niin paljon meidän kanssamme kuin ennen mutta kyllä se silti joka päivä lentää olohuoneeseen meitä katsomaan. Luonnollisesti Kowalskin kesyttäminenkin tulee viemään enemmän aikaa, koska se ei ole ainoa lintu, mutta olennaista ei olekaan se, mikä on meistä kivaa, vaan mikä saa linnut viihtymään paremmin – eikä ole lajitoverin voittanutta!

Viime aikoina muuten myös Kowalskia on alkanut kiinnostaa, minne Möhry aina lentää. Huoneen portilta on hyvä katsoa, uskaltaisiko jonakin päivänä lentää jopa pidemmälle!

kesä15 027

Möhry rakastaa edelleen kaikkea kilisevää…

20150612_172955

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s