Känkkäränkkä

Hirmuinen punainen petomme on taas iskenyt neitsikoiden häkkiin: Koska se alkoi jatkuvasti käydä rosvoamassa siemeniä, päätimme ottaa siemenet aina pois aamuisin, kun neitsikat päästettiin ulos. Valitettavasti tämä ei toiminut pitkään, koska neitsikat alkoivat kärsiä nälästä! Kun ne vihdoin iltaisin saivat siemenensä, ne rassukat popsivat kupunsa täyteen.

Seuraava vaihe oli pitää neitsikat häkissään iltapäivään asti, jolloin ne saivat rauhassa rouskutella. Nyt tämäkin ratkaisu on osoittautunut huonoksi: Möhry kävi eilen kokeilemassa pääsyä  häkkiin ja kun ei päässyt, se kerta kaikkiaan raivostui ja pudotti siemenastiat häkin ulkopuolelta “potkien”!! Sinne putosivat sekä astiat että siemenet häkin pohjalle. Sinänsä se ei haittaa, koska neitsikat ovat “maanpintasyöjiä” eli ne välillä käyvät ihan ilokseen lattialla tai häkin pohjalla etsimässä syötävää. Osa siemenistä tosin menee varmaan hukkaan ja ennen kaikkea ne pelästyivät hirmuisesti raivottaremme tempausta.

Siemenasiaa pitää siis miettiä uudestaan. Möhryn siementensaantia on rajoitettu, koska se alkoi jättää tuoreruokaa syömättä. Nyt on taas alkanut tuoreruoka maistua, mutta siementen himo ei tunnu laantuvan!

marraskuu13 002Kaikesta huolimatta kaikki neljä viettävät näin sopuisasti aikaa yhdessä.

marraskuu13 005Koska Möhry on alkanut kiukutella kuin teini, tässä on sen ensimmäinen teinipeilix -kuva XD !! Hiukan se taitaa vielä häpeillä teinijulkisuutta – tai sitten se olisi halunnut olla yksin kuvassa, kuten yleensä. Tai ehkä se tiiraili jo neitsikoiden siemenastiaa sillä silmällä…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s