Pörröisiä ystäviämme

Kuten arvata saattaa, jaksamme edelleen ihailla uusinta tulokastamme, avoparikaija Möhryä. Sen pään puna on alkanut syventyä ja siipisulkiinkin on alkanut tulla lisää punaista.

Verrattuna vaikkapa sulavalinjaiseen Manuun (kuva) Möhry on ihastuttavan pörröinen ollessaan tyytyväinen oloonsa (toinen kuva).

Tirppalaan 001

Tirppalaan 005Kuten viime kerralla kirjoitin, Kirppu on alkanut kunnioittaa Möhryä. Sama on nähtävissä lintuhuoneessa neitokakadujen osalta: Möhryn tarvitsee vain vilkaista häkilleen laskeutuvaa neitsikkaa, kun se jo kuuliaisesti pyyhältää pois. Alla hieman parempi kuva Kirpun ja Möhryn rinnakkaiselosta. Selvästikään se ei enää kuvittele Möhryä pehmoleluksi…

Tirppalaan 006

Möhryn suurin intohimo ovat siemenet. Se on siinä mielessä vähän harmillista, että avoparikaijojen ruokavaliossa niiden pitäisi muodostaa vain häviävän pieni osa. Tärkein osa ravintoa on tuoreravinto, erityisesti mausteyrtit ja idut sekä tietysti erilaiset vihannekset ja hedelmät. Jotta vankeudessä elävä lintu saisi tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet, papukaijojen ruokintaan erikoistunut eläinlääkäri suositteli myös pellettejä. Tästä Möhry ei pidä lainkaan. Jos siemeniä ei ilmesty, se viskoo pelletit lattialle ja alkaa huutaa!

Koulutushetken päätteeksi omistaja jätti hetkeksi siemenlaatikon sängylleen avoimena. Möhry näki heti hetkensä tulleen ja tässä on seuraus!

VIHDOINKIN SIEMENIÄ!

Tirppalaan 008Tirppalaan 009MITEN NIIN EN SAISI AHMIA NÄITÄ??!!!

Advertisements

One thought on “Pörröisiä ystäviämme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s