Tirppojen touhua

Tirppa on hauska sana. Perheessämme sillä tarkoitetaan pieniä papukaijoja, joita meillä on viisi: kaksi ruusukaijasta Jago ja Jafar sekä kolme neitokakadua Manu, Jumpa ja Pliikli.

Manun lempitouhuihin kuuluu kellon kilistely. Se ottaa siitä kiinni nokallaan ja päästää putoamaan alas – uudestaan ja uudestaan….Muutaman kerran se on jopa näppärästi irrottanut kellon ketjusta lenkin avulla mitään rikkomatta!

Manu kellon kimpussa

Manu leikkii tätä kellonkilistysleikkiä myös puolisonsa Jumban kanssa. Ne istuvat telineen molemmin puolin ja vuoronperään ottavat kiinni kellosta ja päästävät sen taas putoamaan.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että Manu olisi poika. Niin mekin kuvittelimme, kunnes Jumba tuli taloon.  Aika pian se alkoi päästää voimakasta, yhtäjaksoista ääntä Manun lähellä ja aukoi siiventyviään sydämen muotoon. Kosinnaltahan se vaikutti….Siitä pitäen pariskunta on pitänyt tiiviisti yhtä ja mm.huolehtii toinen toisensa sukimisesta. Manu on näistä kahdesta se rohkeampi ja sai siksi Jumbankin innostumaan kelloleikistä. Jumba innostuu vain Manusta!

Jumba pitää silmällä vaimonsa syömistä

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s